5 seconden regel

In 5 seconden in actie komen! Word succesvol.

Ken jij van die momenten waarop jij in actie moet komen, maar er simpelweg niet toe komt. Bijvoorbeeld ’s ochtends je bed uitkomen, aan een grote klus beginnen of het gesprek met je baas aangaan over de promotie die jij zo graag wilt. Iets in je houdt je tegen, en je weet niet hoe je over die drempel heen stapt. Gelukkig is hier een oplossing voor: tel van 5 terug naar 1 en je bent in de actiemodus. Hoe dat komt? Ik vertel het je nu.

Met de 5 seconden methode stap je over drempels

actie! in 5 secondenDe hele dag kom je in situaties waarin je je niet comfortabel voelt of afgeleid wordt door je telefoon of mailbox. Door van 5 tot 1 terug te tellen denk je even niet aan hetgeen je tegenhoudt, maar kom je in de actiemodus. Probeer het maar eens! 5, 4, 3, 2, 1… actie! Hoe dat werkt? In de 5 seconden die je telt denk je even niet meer aan alles wat je tegenhoudt. En dat is nodig om te starten met wat je wilt doen. En het mooie is, doe je dit vaker dan went je lichaam eraan en kom je steeds makkelijker in de actiemodus!

Binnen 5 seconden kansen pakken

De 5 secondenregel kan je ook helpen je kansen te pakken. Net zoals bij taken waar je tegenop ziet kan het aftellen vanaf 5 je ook helpen bij proactiviteit. Mensen die van nature wat afwachtend zijn en daardoor geneigd zijn te lang te wachten bij kansen. Zie je een kans, tel dan snel terug en ga ervoor. Laat je niet meer tegenhouden en kom in actie

 

Meer weten over in actie komen

De 5 seconden regel is bedacht door Mel Robbins. Zij zat in een slechte periode in haar leven. Op een gegeven moment wilde zij uit deze negatieve spiraal en begon structureel bij elk lastig moment terug te tellen. En dat hielp haar uit het dal te komen en een succesvol televisiepresentator te worden. Haar ervaringen met de 5 seconden regel beschrijft ze in het boek “De 5 seconden regel”.

Vorig artikel
namen onthouden
Netwerken

Namen onthouden doe je zo

Volgend artikel
prioriteitenmatrix - 2 assen urgentie en belangrijkheid
Prioriteren

De prioriteitenmatrix houdt je scherp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *